riool-ontstoppen-delft
De complete gids voor problemen en oplossingen voor thuisafvoer

juni 1, 2022

De complete gids voor problemen en oplossingen voor thuisafvoer

U heeft een rioolprobleem of een verstopt naaiprobleem… Wat nu?

Een verstopt riool is de meest voorkomende oorzaak van een rioolverstopping in een huis. Er zijn veel redenen waarom een rioolleiding verstopt kan raken. De meest voorkomende zijn vet, haar en zeepresten. Een verstopping kan ook veroorzaakt worden door boomwortels van buitenaf of van binnenuit. Als u een verstopte afvoer heeft en deze moet ontstoppen, zijn hier enkele dingen die u moet doen: Als uw verstopte afvoer geen verband houdt met het riool, kunt u deze mogelijk ontstoppen met een plunjer. Als je geen zuiger hebt, probeer dan een toiletzuiger of een luchtcompressor te gebruiken. U kunt een toiletplunjer op twee manieren gebruiken: -Breng de zuignap aan het uiteinde van het handvat aan om laat het water uit de afvoer lopen. Moch u er zelf niet uitkomen met het riool ontstoppen in Delft. Dan is Regioriool er voor u om het probleem op te lossen!

Wat zijn de redenen voor een rioolback-up.

Rioolback-ups zijn een groot probleem voor veel huiseigenaren. Ze kunnen extreme schade aan uw eigendommen veroorzaken, om nog maar te zwijgen van de mogelijke gezondheidsrisico’s.

De oorzaken van rioolverstoppingen variëren van verstoppingen in de leiding tot een verstopt rioolstelsel. Als je ooit een riolering hebt gehad, weet je hoe verwoestend het kan zijn. Maar er zijn manieren om te voorkomen dat ze opnieuw gebeuren.

Een rioolback-up is wanneer water uit de leidingen of het rioleringssysteem van uw huis terugstroomt naar uw huis of bedrijf als gevolg van verstoppingen in de leidingen of het systeem. Rioolback-ups worden veroorzaakt door een van de volgende drie dingen: verstoppingen in de leiding, verstoppingen in het rioleringssysteem en zware regenbuien die de rioolwaterzuiveringsinstallatie overweldigen en ertoe leiden dat onbehandeld afvalwater terugstroomt naar huizen en bedrijven.

Hoe u verstoppingen en back-ups kunt vermijden met eenvoudige oplossingen.

Elk huishouden heeft een afvoersysteem dat het water van de woning afvoert. Het is belangrijk om het drainagesysteem in goede staat te houden om verstopping en back-ups te voorkomen.

De eerste stap om verstoppingen te voorkomen, is bladeren, vuil en ander vuil aan de buitenkant van het huis te verwijderen. Dit zal helpen voorkomen dat vuil zich ophoopt en de afvoer blokkeert.

Ten tweede, controleer op scheuren of gaten in de leidingen waardoor water in de fundering of kelder van uw huis kan ontsnappen. Als u lekken vindt, neem dan onmiddellijk contact op met een loodgieter voor hulp bij het repareren ervan voordat ze erger worden.

Zorg ten slotte voor een voldoende helling op uw terrein, zodat het regenwater er gemakkelijk vanaf kan stromen.

Meer artikelen