De Verenigde Staten van Amerika hebben sinds de stichting in 1776 verschillende presidenten gehad. Van ‘Founding Fathers’ George Washington tot de eerste gekleurde president Barack Obama. In deze blog nemen we je mee door de lijst van alle presidenten van Amerika – en wat ze zo bijzonder maakt.

1. George Washington (1789-1797)
Zonder twijfel is George Washington de meest bekende en iconische president van de Verenigde Staten. Hij diende twee termijnen van elk vier jaar als de eerste president van Amerika. Washington wordt gezien als de ‘vader des vaderlands’ vanwege zijn bijdrage aan de onafhankelijkheid van Amerika.

2. Thomas Jefferson (1801-1809)
Thomas Jefferson is bekend om verschillende redenen: hij schreef de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring en was de grondlegger van de Constitutionele Democratie. Jefferson stond er ook om bekend een groot filosoof te zijn.

3. Abraham Lincoln (1861-1865)
Abraham Lincoln staat bekend als de president die de Amerikaanse Burgeroorlog leidde. Hij staat ook bekend als de president die een einde maakte aan de slavernij in Amerika.

4. Franklin D. Roosevelt (1933-1945)
Franklin D. Roosevelt staat bekend om zijn ‘New Deal’-programma dat de economie van Amerika na de Grote Depressie nieuw leven inblies. Hij is ook de enige Amerikaanse president die vier termijnen diende. Roosevelt leidde Amerika ook tijdens de Tweede Wereldoorlog.

5. Barack Obama (2009-2017)
Barack Obama werd de eerste gekleurde president van Amerika en was erg populair vanwege zijn optimisme en zijn visie op ‘change’. Tijdens zijn presidentschap maakte hij historische veranderingen door, waaronder Obamacare, waarmee miljoenen Amerikanen toegang kregen tot gezondheidszorg.

De Amerikaanse presidenten delen een belangrijke geschiedenis en hebben allemaal bijgedragen aan het Amerika van vandaag. Door het lezen van dit artikel krijgt men een goed beeld van welke presidenten Amerika heeft gehad en wat ze speciaal maakte. Hun prestaties omvat industriële groei, het einde van de slavernij, burgerrechten en verbeteringen in de gezondheidszorg. De lijst van Amerikaanse presidenten wordt mogelijk langer met de komst van nieuwe presidenten, maar deze vijf zullen voor altijd deel uitmaken van de geschiedenis van Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *