wc-verstopt-rotterdam
Checklist voor thuisriolering: de 3 stappen om uw riool schoon te maken en verstoppingen te voorkomen

mei 31, 2022

Waarom het belangrijk is om uw rioolleiding te onderhouden

Rioolleidingen zijn belangrijk voor de gezondheid en veiligheid van uw huis. Als u een riool heeft dat niet goed wordt onderhouden, kan dit tot een aantal problemen leiden. Als uw riool bijvoorbeeld lekt of als er een obstructie in zit, kan rioolwater in de kelder lekken of door de grond omhoog sijpelen.

Dit kan een aantal problemen veroorzaken, zoals schimmelgroei en structurele schade. U kunt ook last krijgen van wateroverlast of geurtjes in uw huis. Als rioolwater in de kelder lekt, kan het voedsel dat daar is opgeslagen verontreinigen en brandgevaar opleveren vanwege de kans op kortsluiting in de elektrische bedrading.

Stap 1) Plan een servicebeurt voor thuis met een loodgieter

Rioolverstoppingen zijn een veelvoorkomend probleem in veel huizen. Het kan een lastige en rommelige klus zijn om de rioolbuis te ontstoppen. Plan daarom een rioolreinigingsdienst in met een loodgieter bij u in de buurt.

Een loodgieter is de meest gekwalificeerde persoon voor deze klus, omdat zij over de gereedschappen en apparatuur beschikken die nodig zijn voor de klus. Zij zullen eventuele verstoppingen in uw systeem verhelpen, zodat uw sanitair in huis weer soepel kan lopen.

Stap 2) Laat de afvalleiding leeglopen om toegang te krijgen

De tweede stap bij het ontstoppen van een afvoer is om erachter te komen waar de back-up vandaan komt. Als de verstopping uit het toilet komt, kan het zijn dat uw wc verstopt is in Rotterdam. Dan moet u mogelijk een loodgieter bellen om het te repareren. Als de verstopping uit de gootsteen komt, kun je hem misschien zelf repareren met wat gereedschap en geduld.

Als u niet zeker weet of uw afvoer verstopt is, aarzel dan niet om een loodgieter te bellen voor hulp.

Stap 3) Inspecteer op tekenen van schade of puin in de lijn

Een riool verstopping kunt u het beste voorkomen door preventieve maatregelen te nemen, zoals het plaatsen van een dompelpomp, het plaatsen van een extra leiding voor regenwater of het plaatsen van een rioolafvoerpomp. Heeft u al een verstopping, dan dient u professionele hulp in te roepen van een ervaren loodgieter die over de benodigde apparatuur en expertise beschikt om de verstopping veilig en snel te verwijderen.

Meer artikelen